… är väl egentligen inte särskilt dumt, så länge man inte behöver börja betala tillbaka dem. Jag som nyligen dragit igång den här bloggen är student utomlands, och har utöver vanliga lån för snart två år dessutom ett par feta merkostnadslån. Detta beror på att jag studerar i ett land där utbildningen kostar pengar – nämligen i England.

Jag hade emellertid tur, som blev antagen till det program jag ville in på redan inför hösten 2011. Inför 2012 höjdes nämligen årsavgifterna på engelska universitet till ca 9000 pund (istället för de dryga 3000 pund som jag får betala). Så nya studenter får ännu mindre trevliga merkostnadslån, kan man gott och väl säga. Som tur är gäller höjningarna bara för nya studenter. Eftersom jag kom in 2011 så gäller årsavgiften om drygt 3000 för samtliga år jag studerar (vilket i mitt fall blir fram till juni 2014).

På den här bloggen kommer jag sporadiskt beklaga mig över eller prisa (beroende på vilket humör jag är på) de låtsaspengar som med jämna mellanrum betalas ut till mig så att jag kan överleva studieåren i detta regnets och dimmans land.