Många studenter tar lån

Det är säkert flera som råkat ut för problemet – det där med att söka lån som student, eller efter att precis ha varit student, med studielån. Har man nyligen tagit studielån kan det vara en försvårande faktor när det gäller att ta fler lån till vad man nu kan tänkas behöva när man är färdig som student. Lägenhet, möbler, bröllop, avokado till salladen.

Viktigt att jämföra

Räcker inte ditt studiemedel till, kan du alltid ansöka om ett så kallat konsumentlån. Du kan jämföra lån och jämföra lånevillkor genom en smidig tjänst för just det ändamålet. Det finns många olika slags konsumentlån för olika typer av lån. Diverse lån har olika lånevillkor för just den låneformen. Ta t.ex. kreditkort, som har räntefria dagar som ett exempel på ett lånevillkor. I ett annat fall, exempelvis vad gäller snabblån så är lån utan UC en viktig faktor för många. Gå in och börja jämför nu, för att faktiskt se vad som skiljer sig och vad som passar dina behov allra bäst.

Hos Compricer kan man jämför lån, och här belyser företaget fördelen med att hitta lån utan UC.

Alternativ till UC

Det finns många tjänster du kan jämföra lån både med och utan UC. Allt ifrån små aktörer till välkända Prisjakt. Däremot fås lån ytterst sällan utan kreditupplysning. Kreditprövning är det där delmomentet man liksom aldrig undslipper riktigt. Däremot är det möjligt att ansöka om att låna utan UC, eller Upplysningscentralen. UC är till skillnad från vad många tror inte en beteckning för kreditupplysning i allmänhet, utan en förkortning av Upplysningscentralen AB – företaget som är ledande inom kreditinformation. Företaget ägs av Sveriges sex största affärsbanker.

Ingen registrering görs hos UC om långivaren tar sin kreditupplysning från en annan aktör, vilket kan innebära en rad fördelar för dig som redan har flera förfrågningar. Har du redan en lång rad skulder där dina ansökningar har registrerats genom Upplysningscentralen så kan det innebära en möjlighet att leta upp ett kreditbolag som använder någon annan aktör. Detta rekommenderas förstås inte, eftersom du då riskerar att förvärra vad som redan förmodligen är en tight ekonomisk situation.

Varje gång man tar lån så lånar man av sin egen framtid – en framtid det ofta är väldigt svårt att veta någonting om. Man bör tänka en extra gång innan man tar fler lån än man redan samlat på sig. Ett uttjatat tips kan vara att gå till de mer ekonomiskt stabila föräldrarna eller släktingarna. Kanske har de tröttnat på att sponsra dig, men skulle de möjligen vara villiga att låna ut lite pengar? Just där hittar vi förmodligen sättet att få det allra mest förmånliga lånet.

Kort sagt; är du redan väldigt skuldsatt och vill låna ändå kan det finnas möjligheter. En sådan är att låna från kreditbolag som inte använder UC för kreditupplysningar. En annan är att utnyttja sina stackars gamla föräldrar.
Ett lärorikt inlägg, på min ära.