Sämre ranking – sämre studier?

Här om dagen blev jag smått förbryllad över hur långt mitt universitet sjunkit i ranking sedan jag började. År 2011 låg Sussex University åtta i Storbritannien. Nu, när jag läst där i två år, har denna trevliga studieplats fullkomligt rasat i ranking – ner till den undre halvan!

Troligen ska det huvudsakligen bero på att det har blivit svårare för studenter som läst där att få jobb rent generellt sätt, men det kan ju knappast bero på universitetets standard utan snarare på jobbrist i den här delen av England. Och hur mäter man det? Många som läst här väljer att fortsätta studera istället för att jobba.

I mina ögon har Sussex blivit en bättre plats sedan jag började, med vässade tjänster och bättre respons. Universitetsområdets Wi-fi som var under all kritik sommaren 2011 fungerar nu närmast felfritt. Och det är förstått något jag värderar högt. Vidare har det införts ett nytt terminsystem som gör det lättare att strukturera sitt studieår.

Sedan är ju Brighton en på alla sätt fantastiskt stad att bo i. Jag ångrar inte mina studielån på något sätt och har svårt att tänka mig en annan stad som skulle vara bättre att bo i. Faktum är att jag har svårt att tänka mig en utbildning som skulle passa mig bättre än den här, men så blir kanske utbildningen alltid vad man gör den till.

Det är nog egentligen inte så dumt att vi ofta tonar ner betydelsen av ranking i Sverige.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>