Nu har jag ju pengar …

Att leva på sitt studielån är inte det lättaste alla gånger. I synnerhet inte när man precis fått sin utbetalning. Som student måste man lära sig att hushålla med de få slantar man får in, och ofta under en ganska lång period. Det kan gå både tre och fyra månader mellan utbetalningarna. Och får är de som faktiskt sätter sig ner och gör en budget. ”Så här mycket kommer maten att kosta, så här mycket kommer hyran att kosta, så här mycket kommer transport att kosta – vad har jag kvar?”

Desto vanligare är att man inledningsvis tänker ”ok, nu ska jag verkligen inte göra slut på det här direkt. Jag ska leva från början såsom jag alltid tvingas leva på slutet. Eller ja, nästan i alla fall”.

”… med det sagt så går det ju förstås att unna sig lite bättre grejer för en kväll”

” … det är väl nu jag har chansen att köpa några sådana här, och de där skorna jag kollade ut”

” …nu har jag ju pengar.”

Jag fick min utbetalning för snart en månad sedan och har förstås spenderat ganska mycket pengar under den perioden. Det är oerhört mycket ”nu har jag ju pengar”-mentalitet. Här om dagen kom jag hem med en stor flaska vodka och menade på att det är ju kul att någon gång ha lite alkohol hemma. Att ”ha” liksom. Alkohol som inte tar slut på en gång.

Därtill har jag fått känslan av att det är trevligt att ”ha” lite fler böcker hemma än jag hade innan jag började onlineshoppa med mina lånepengar för ett par veckor sedan. För att inte tala om hur trevligt det är att ”ha” en vattenkokare som är skinande röd istället för en som bara är grå och tråkig och trist.

Eventuella läsare som har några dösäkra tips på hur man undviker att spendera de pengar man egentligen vet med sig att man behöver senare – kommentera gärna det här inlägget!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>