Ersätta studielånet med ett banklån

Man kan inte alltid vara efterklok i förtid. Med det menar jag – världen är full av människor som är redo att ge dig massvis med goda råd. Dessa råd ges i ljuset av deras egna ”misslyckanden” eller ekonomiska snedsteg. I regel rör det sig om just väldigt goda råd, men lite för ofta handlar de om att man ska ges chansen att vara efterklok i förtid. Själv är jag oerhört trött på hur folk tjatar om konsekvenserna av att ha för höga studielån, och hur begränsad det gör en i framtiden. Men man kan inte riktigt tänka så, för det är inte i framtiden man lever. Det är i framtiden man eventuellt ska leva.

Jag har ett ständigt behov av att tänka ”säkerhetstänk”. Jag går en utbildning som väl inte direkt ger några jobb, så jag måste försöka fylla CV:et med andra saker. Jag startar en webbfirma – ja! Jag tar anställning som mentor – ja! Jag låter dessa två sysselsättningar gå ut över det jag kanske egentligen vill göra!

Jnjaej …

Som musikstudent vill jag ägna fritid åt att skapa musik och lära mig mer. Istället blir det väldigt mycket jobb på tid som inte är studietid – på grund av det där förbenade säkerhetstänket. Och sedan när jag har läst klart ska jag ersätta studielånet med ett banklån för det ska vara förmånligt. De goda råden bara väntar på mig. ”Vad ska du göra sen då?”

Jag har slutat svara hövligt och ärligt på frågor om mina framtidsplaner. Jag säger kort och gott att jag ämnar dö i fattigdom och så är diskussionen slut. Det behövs mer zen. Mindre konsekvenstänk. Mer liv i nuet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>