Det är fest när lånet kommer

CSN kommer med utbetalningar tre gånger per läsår. När dessa inträffar beror lite på vad man studerar, hur ens studieschema är upplagt och så vidare. För mig brukar det innebära att jag får min första utbetalning i början av september, min andra i mitten av december, och den tredje i mitten av mars. Just mitten av mars känns förstås påfallande nära just nu, och jag väntar faktiskt pengar på måndag.

Det är fest när lånet kommer. I regel tar pengarna slut innan förra låneperioden är över och man får sätta in extrapengar genom jobb eller helt enkelt dö i fattigdom. Jag brukar göra det till en sport att lyckas klara mig på bara lånet (och använda de pengar jag får in genom webbföretaget att spara till roliga saker eller kanske rentav få mig en liten startsumma när jag väl slutat studera). Hittills har jag aldrig lyckats. Nu under våren har jag kommit närmare än någonsin, eftersom jag valt att ta de pengar jag dragit in på en annan sysselsättning – som mentor vid mitt universitet – direkt till mitt aktiva personliga konto.

Jag lyckades dock misslyckas igen. Det är nog någon sorts tvångstanke, för här om dagen fick jag syn på en fantastisk illustrationsbok som jag visste att min sambo skulle älska. Den kostade ca 500 kr, men jag kunde inte låta bli att köpa den, och därigenom tog jag kål på mina chanser att bara spendera lånepengar. Jag ligger dock bara 20 kr back, men så kommer ju inte pengarna förrän på måndag heller.

Då blir det fest i vilket fall. Struntsamma om det är lånade pengar. Det är pengar jag kan spendera. Jippie!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>