Att betala tillbaka studielån

Jag bävar inför att behöva betala tillbaka mina studielån. Dels har jag ingen aning om vad jag kan tänkas få för jobb. Troligen inget jobb alls. Kombinationen hyra och tillbakabetalning av lån kommer att tära på orken. Särskilt som det absolut inte finns pengar kvar till mat efter att de är inbetalade.

Jag har så här långt i livet knappt haft ett enda avlönat jobb. Det närmaste jag kommer är mentor vid mitt universitet, vilket ger lite oregelbundna inkomster här och där. Webbfirman drar in pengar, men inte överdrivet mycket. Det är en så kallad evig extrainkomst. Den ger mig pengar utöver lånen nu, och pengar utöver det jobb som jag inte vet vad det skulle vara för något som jag högst eventuellt kommer att ha sedan. Man överlever inte på den.

Ett alternativ för att få ner räntan är tydligen att ta ett banklån för att betala tillbaka sina CSN-lån, eftersom CSN-lån är bland de mest elaka lån man kan ha. Men då fordras väl ett jobb, kan jag tänka.

Finns något positivt i allt detta med studier och låtsaspengar? Ekonomiskt? Nej. Vad sådant som verkligen betyder något beträffar? Förhoppningsvis.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>